Etusivu

Bitcoin Wiki से
यहाँ जाएँ: भ्रमण, खोज
Tervetuloa Bitcoin Wikiin!

Tämä on riippumaton hanke, joka on olemassa Bitcoin-yhteisön aktiivisten osallistujpoden ansiosta.

Tule yksi meistä, tee panoksesi resurssin kehitykseen, me tarvitsemme apuasi.

Nyt Bitcoin Wikissa on ६ artikkelia venäjän kielellä.

Mitä on Bitcoin?

256px|kehyksetön|vasen Bitcoin on hajautettu digitaalinen kriptovaluutta, jonka loi Satoshi Nakamoto vuonna 2008. Hajautettu-sanalla tarkoitetaan sitä, että bitcoinilla ei ole yhtään keskitettyä palvelinta uusien yksiköiden valmistamiseksi, siirtojen käsittelemiseksi tai varojen säilyttämiseksi. Bitcoinien liikkeellelasku on rajoitettu, eikä bitcoinien määrä ylitä 21 000 000 BTC. Laskelmien mukaan bitcoinien valmistus päättyy vuonna 2140.

Laaja vertaisverkko (engl. peer to peer) säätelee bitcoineja, siirtoja ja liikkeellelaskua. Bitcoin käyttää verkossa hajaantunutta yhteistä tietokantaa, joka kuuluu hajautettuun vertaisverkkoon. Vertaisverkko käyttää digitalista allekirjoitusta ja on proof-of-work - protokollaan perustuva, mikä lisää vaihdossa olevien varojen luotettavuutta ja oikeudellisuutta.

Bitcoin on suosituin vaihtoehtoinen valuutta, jonka kauppa-arvo on yhteensä yli 11 miljardia dollaria. Monilla verkkosivuilla on mahdollista vaihtaa, myydä tai ostaa bitcoineja. 150px|kehyksetön|oikea Huolimatta siitä, ettei muodollisesti bitcoinin käyttöä varten tarvita käyttäjän henkilötietoja, valuutta ei ole täysin anonyymi.

Pääartikkeli: Bitcoin

Katso myös: Myytit Bitcoinista | FAQ Bitcoinista

Viitteet: Bitcoin.org | Bitcoin Foundation

Tarkista tietojasi kryptovaluutteista vastaamalla testing testin kysymyksiin!

Aloita tutustuminen Bitcoiniin

О Bitcoin Wiki

Tämä Wiki kerää kaikki ajankohtaiset tiedot Bitcoinista, palveluista ja muista kryptovaluutoista. Liity, me tarvitsemme apua.